De twee minute regel voor selectie assessments

Selectie Assessment

Goede mensen op sleutelposities binnen uw organisatie zijn van groot belang. Wat bieden wij u als organisatie op het gebied van een selectie assessment? Inzicht en advies om besluiten te kunnen nemen.

Samengevat, een objectief, betrouwbaar, onafhankelijk advies van erkende authorities, om u te ondersteunen in beslissingen op het gebied van werving en selectie, potentieel, promotie en doorgroei en ontwikkeling https://www.delintassessments.nl van selectie assessments personen voor senior administration posities en andere sleutelposities.

De Oplossing

Ervaren consultants werken achieved deelnemers aan een uitdagend, competentie gerelateerd programma, waarin een veelheid aan complexe evaluation en development instrumenten zijn opgenomen. De verzamelde informatie wordt geëvalueerd en beoordeeld, en weergegeven in een overzichtelijk rapport.

Hierin staan de sterktes, potentiële groeigebieden, beperkingen en ontwikkelingspunten van individuen helder weergegeven. Deze informatie biedt een waardevolle ondersteuning bij het nemen van beslissingen about aanname, promotie, en deelname https://www.washingtonpost.com/newssearch/?query=selectie assessments aan talent enhancement en leiderschap programma’s.


Maatwerk Aanpak

Wij kunnen u een maatwerk Assessment Programma aanbieden voor numerous functieniveaus, rollen en competenties, toegesneden op de eisen van het functieniveau en de succescriteria en competenties van de organisatie. Onderdeel van het programma zijn complexe small business instances, psychometrische instrumenten, simulaties van sleutelsituaties, diepte interviews en werkstijl vragenlijsten.

Het rapport bevat beoordelingen en toelichting op de specifieke competenties die beoordeeld moeten worden, aandachtspunten voor verdere selectie en inwerken, en advies omtrent potentieel wat verder benut kan worden. Het geheel is voorzien van heldere en eenduidige conclusies.